Sneg ipak iznenadio manji deo Vojvodine, na jugu Banata istovremeno 14°C

Da vremenske prilike ipak umeju ponekad i da iznenade, pokazuje nam današnji rasplet situacije na krajnjem zapadu i severozapadu Vojvodine, gde je uprkos prognozama da ga neće biti, pao sneg! Intenzitet padavina uslovio je bolje hlađenje u ovom delu pokrajine, i tamo je za kratko vreme ponegde palo i do 4cm snega. Istovremeno, prema očekivanjima da će danas biti većeg temperaturnog gradijenta, u Banatskom Karlovcu u 11 časova meri se čak 14°C.

Slede fotografije koje su nam u proteklih sat vremena poslali naši pratioci iz krajema na krajnjem zapadu i severu Vojvodine.

Sneg u Apatinu (1) - 3. feb 2018
Sneg u Apatinu (1) – 3. feb 2018 (Foto: Mirko Narandžić)
Sneg u Apatinu (2) - 3. feb 2018
Sneg u Apatinu (2) – 3. feb 2018 (Foto: Mirko Narandžić)
Sneg u Bačkom Bregu (1) - 3. feb 2018
Sneg u Bačkom Bregu (1) – 3. feb 2018 (Foto: Marina Bešlin-Tubić)
Sneg u Bačkom Bregu (2) - 3. feb 2018
Sneg u Bačkom Bregu (2) – 3. feb 2018 (Foto: Marina Bešlin-Tubić)
Sneg u Stanišiću (1) - 3. feb 2018
Sneg u Stanišiću (1) – 3. feb 2018 (Foto: Dušan Stijak)
Sneg u Stanišiću (2) - 3. feb 2018
Sneg u Stanišiću (2) – 3. feb 2018 (Foto: Dušan Stijak
Sneg u Stanišiću (3) - 3. feb 2018
Sneg u Stanišiću (3) – 3. feb 2018 (Foto: Dušan Stijak
Sneg u Stanišiću (4) - 3. feb 2018
Sneg u Stanišiću (4) – 3. feb 2018 (Foto: Dušan Stijak
Sneg u Svetozar Miletiću (1) - 3. feb 2018
Sneg u Svetozar Miletiću (1) – 3. feb 2018 (Foto: Jelena Pribjegovic Uzelac)
Sneg u Svetozar Miletiću (2) - 3. feb 2018
Sneg u Svetozar Miletiću (2) – 3. feb 2018 (Foto: Jelena Pribjegovic Uzelac)

U trenutku dok pišemo ovu objavu, snežna granica se pomerila još malo prema istoku, prema rečima reportera, a i na fotografijama se to uočava, padaju lepe i krupne pahulje “krpe”. Na jugu Banata je za pola sata temperatura opala za oko 5°C, i sada iznosi nešto manje od 10°C.

Prestanak padavina odnosno snega na krajnjem zapadu i severozapadu pokrajine očekuje se već u naredna dva sata, kada će sa prestankom padavina uslediti i njegovo postepeno otapanje. Retko gde će ovaj snežni pokrivač dočekati veče i blagi minus, te preživeti do sutra. U ostatku Vojvodine padavine se očekuju i tokom poslepodneva, pa nije isključeno da još ponegde kiša preće u susnežicu i sneg, uz formiranje manjeg i kratkotrajnog pokrivača. Sneg je dakle, barem do podneva, pao na oko 10-15% teritorije Vojvodine.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 608

2 komentara

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *