Prvi i dekorativni snežni pokrivač se formirao u većem delu Vojvodine

U skladu sa najavama, a tek neznatno i iznad očekivanja, jutros se zabeleo veći deo Vojvodine, uz dekorativni snežni pokrivač koji je uglavnom nemerljive visine, ili do najviše 2cm, koliko je jutros izmereno u Zrenjaninu, prema zvaničnim merenjima. Ovaj dekorativni snežni pokrivač će se istopiti još danas.

Veći deo Vojvodine dobio je snežni pokrivač koji nije dovoljno kompaktan za merenje, ili je visine 1-2cm. Obzirom da će se dnevne temperature kretati između 1 i 3°C, jasno je da će se ovaj ionako maleni pokrivač otopiti još danas. Međutim, večeras će da stegne mraz, i zato budite oprezni zbog pojave poledice! Minimalne temperature u utorak će se kretati između -7 i -3°C, a maksimalne dnevne će biti poput današnjih, i kretaće se između 1 i 3°C.

Prvi dekorativni pokrivač osvanuo i u Melencima (Foto: Dragan Ilisin)

Nova trodnevna prognoza će biti uskoro ažurirana, odnosno od 11:30 časova, pa vas pozivamo da je uskoro posetite, i saznate kakvo nas vreme očekuje tokom naredna tri dana. Više fotografija današnjeg snega dostupno je u Facebook grupi, a čiji su autori članovi iste.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 615

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *