Promenljivo vreme u narednom periodu, ali bez značajnije kiše i zahlađenja

U narednom periodu, odnosno sve do 5. novembra, a vrlo verovatno i duže, naše područje uglavnom će biti pod uticajem polja povišenog vazdušnog pritiska (anticiklona). Jedino će se u subotu 31. oktobra preko našeg područja premeštati oslabljen hladni front. Temperature će sve do 5. novembra biti oko i iznad normale za početak ovog meseca.

U petak će preovladavati promenljivo oblačno i većinom suvo vreme. Jače naoblačenje očekuje se u večernjim časovima, kada je tek ponegde moguća slaba i kratkotrajna kiša. Duvaće slab do umeren zapadni i severozapadni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 6 i 8°C, a maksimalne dnevne od 14 do 16°C.

U subotu će preovladavati pretežno do potpuno oblačno vreme, a u noći ka suboti, ujutru, i u prvom delu dana mestimično se očekuje slaba kiša. U drugom delu dana će biti suvo. Duvaće uglavnom umeren severozapadni vetar, uveče u slabljenju. Minimalne temperature kretaće se između 9 i 11°C, a maksimalne dnevne od 14 do 16°C – kao i prethodnog dana.

Minimalne temperature u subotu (WRF)
Pojačan vetar u subotu (WRF)

Drugog dana vikenda preovladavaće malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima. Ujutru se ponegde očekuje pojava sumaglice, ili kratkotrajne magle. Duvaće slab istočni i severoistočni vetar, krajem dana u okretanju na jugoistočni. Jutarnje temperature kretaće se između 4 i 8°C, a maksimalne dnevne od 15 do 17°C.

Ukoliko vam se sviđa ono što radimo, i ukoliko su vam naše prognoze, fotografije, i praćenje aktuelnog stanja vremena od koristi – apelujemo da pomognete naš rad i pružite nam podršku, u vidu proizvoljne novčane pomoći putem PayPal-a, Patreon-a, ili na jedan od načina objašnjen na stranici donacije.

Naredni period obeležiće promenljivo i uglavnom suvo vreme. Biće promenljivo oblačno uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a ujutru se ponegde očekuje pojava sumaglice ili kratkotrajne magle. U ponedeljak je ponegde moguć slab prizemni mraz (5cm). U utorak i sredu živa u termometru u najtoplijem delu dana ponegde će dostići i 20°C, a prema večerašnjim prognozama po koja kap kiše moguća je u utorak.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!