Pretežno sunčano i sve toplije do kraja nedelje, veoma toplo u nedelju i ponedeljak

U petak i danima vikenda u Vojvodini će preovladavati pretežno sunčano i postepeno sve toplije vreme. Jutra će biti prijatna, danas i u subotu zapravo i dosta sveža, dok će drugog dana vikenda tokom dana ponovo biti veoma toplo, uz temperature iznad proseka. Ovog puta veoma toplo vreme neće se dugo zadržati, jer se novo osveženje očekuje već u utorak 24. avgusta.

Jutarnje temperature u petak će se kretati između 9 i 13°C, dok će maksimalne dnevne biti u intervalu od 27 do 29°C. Duvaće slab vetar promenljivog smera, uglavnom istočni i severoistočni.

U subotu će se jutarnje temperature kretati između 12 i 15°C, a maksimalne dnevne od 29 do 31°C. Duvaće slab severni i severoistočni vetar.

Kratkotrajna vrućina u nedelju i ponedeljak

Uz dalji priliv toplog vazduha na naše područje, u nedelju i ponedeljak ponovo nas očekuju vrlo visoke temperature. Ipak, ovog puta talas veoma toplog vremena neće dugo potrajati, obzirom da numerički modeli simuliraju brže premeštanje visinskog ciklona prema našim krajevima.

Maksimalne temperature u regionu u nedelju (WRF)

Dok će se u nedelju maksimalne dnevne temperature kretati između 32 i 34°C, u ponedeljak će biti još malo toplije, uz dnevne maksimume između 33 i 36°C. U ponedeljak će duvati uglavnom umeren južni i jugoistočni vetar, krajem dana u okretanju na severozapadni, umeren do jak (premeštanje fronta).

Od utorka ponovo prijatno

Od utorka ponovo treba očekivati prijatnije i svakako primerene temperature za kraj avgusta. Nakon hladnog fronta u ponedeljak uveče, u utorak će se maksimalne temperature kretati oko 25°C, a slične maksimalne temperature potrajale bi barem par dana.

U utorak i sredu trebalo bi očekivati nešto više oblaka, uz moguću kišu. Više informacija ćemo objaviti u subotu ili nedelju.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 571

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *