Pozno jesenje vreme obeležiće narednu sedmicu

Tokom predstojeće sedmice očekuje se pretežno do potpuno oblačno vreme, mestimično sa pojavom magle, prevashodno tokom ponedeljka i četvrtka. U periodu sreda-petak može biti svakodnevno kiše, ali u manjoj količini, dok će temperature tokom čitave sedmice biti dosta ujednačene. Jutarnje uglavnom između -2 i 2°C, a maksimalne dnevne od 5 do 8°C.

U ponedeljak ujutru, a ponegde i tokom prepodneva, očekuju se magla i niska oblačnost. Potom će od sredine dana početi da duva umeren jugoistočni vetar, kada će se magla razići, a inače loš kvalitet vazduha poboljšati. Jutarnje temperature kretaće se između -3 i 1°C, a maksimalne dnevne od 6 do 8°C.

Umeren jugoistočni vetar očekuje se u ponedeljak u drugom delu dana (GFS) – meteologix.com

U utorak ujutru ponovo se očekuje mestimična magla, dok će tokom dana biti pretežno do potpuno oblačno, pravo jesenje vreme. U utorak će duvati uglavnom umeren istočni i jugoistočni vetar. Minimalne temperature kretaće se između –3 i 1°C, kao i prethodnog dana. Maksimalne temperature biće u intervalu od 6 do 8°C.

U sredu i četvrtak bićemo pod uticajem slabog ciklona čiji će se centar nalaziti iznad juga Italije i Otrantskih vrata (koja razdvajaju Jadransko i Jonsko more). Očekuju se sasvim slabe, jedva merljive padavine, u obliku kiše. Biće tmurno, a jutarnje temperature biće u manjem porastu. Tokom ova dva dana jutarnje temperature kretaće se između 2 i 4°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 6 do 9°C u sredu, a od 4 do 7°C u četvrtak.

Prohladno vreme narednih dana u regionu, negativno odstupanje od normale T850hPa (GFS) – tropicaltidbits.com

Prva dekada decembra ima zimski potencijal

Sibirski anticiklon i njegovo pravo pozicioniranje moglo bi usloviti prodor hladnijeg vazduha u naše predele. Još uvek je isuviše rano govoriti o detaljima, jer je razvoj sinoptičke situacije nakon 5.12 još uvek prava nepoznanica, a od pozicioniranja anticiklona zavisi hoćemo li imati suvo zahlađenje, zahlađenje sa snegom, ili će se naš deo Evrope ipak naći u toplom sektoru uz novu kišu.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 619

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *