Narednih dana toplije, promenljivo i vetrovito, naročito u nedelju!

Nema sumnje da ćemo narednih dana konačno lakše disati, uz znatno bolji kvalitet vazduha u odnosu na prethodni period, za šta će se pobrinuti jak jugoistočni vetar – košava. Narednih dana biće nešto toplije i promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, kojih će najviše biti u subotu.

U četvrtak će na području Vojvodine preovladavati pretežno do potpuno oblačno, ali uglavnom suvo vreme. Mestimično može biti po koja kap kiše, ali beš značajnijih padavina, tek da „pokupi prašinu“. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, u Banatu sa udarima olujne jačine (do 100km/h).

Jutarnje temperature kretaće se između -1 i 3°C, a maksimalne dnevne od 5 do 9°C.

U petak će preovladavati promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, i za razliku od četvrtka bez uslova za kratkotrajnu kišu. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, u Banatu sa udarima olujne jačine, i do 100km/h.

Jutarnje temperature kretaće se između 3 i 5°C, a maksimalne dnevne od 8 do 12°C.

Udari vetra u petak popodne (WRF)

Uprkos porastu temperature, treba imati u vidu da će košava pojačavati subjektivni osećaj temperature, pa tako zapravo nećemo osetiti značajniju promenu po pitanju temperature u narednim danima, uprkos tome što će temperature stvarno biti više za 5 do 10 stepeni.

Vetrovito i za vikend, danju preko 10°C

U danima vikenda vremenske prilike neće se bitnije menjati. Zadržava se promenljivo oblačno, ali uglavnom suvo vreme. Dok u subotu ipak treba računati na duže sunčane intervale, više oblaka očekuje se u nedelju. U večernjim časovima drugog dana vikenda treba računati i na mestimičnu kišu.

Umeren do jak jugoistočni vetar duvaće i u danima vikenda, u nedelju sa udarima olujne jačine.

Meteogram za Novi Sad narednih 10 dana (ECMWF)

Dok će se jutarnje temperature kretati uglavnom između 4 i 8°C, maksimalne dnevne biće u intervalu od 11 do 14°C.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!