Narednih dana toplije, promenljivo i vetrovito, naročito u nedelju!

Nema sumnje da ćemo narednih dana konačno lakše disati, uz znatno bolji kvalitet vazduha u odnosu na prethodni period, za šta će se pobrinuti jak jugoistočni vetar – košava. Narednih dana biće nešto toplije i promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, kojih će najviše biti u subotu.

U četvrtak će na području Vojvodine preovladavati pretežno do potpuno oblačno, ali uglavnom suvo vreme. Mestimično može biti po koja kap kiše, ali beš značajnijih padavina, tek da “pokupi prašinu”. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, u Banatu sa udarima olujne jačine (do 100km/h).

Jutarnje temperature kretaće se između -1 i 3°C, a maksimalne dnevne od 5 do 9°C.

U petak će preovladavati promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, i za razliku od četvrtka bez uslova za kratkotrajnu kišu. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, u Banatu sa udarima olujne jačine, i do 100km/h.

Jutarnje temperature kretaće se između 3 i 5°C, a maksimalne dnevne od 8 do 12°C.

Udari vetra u petak popodne (WRF)

Uprkos porastu temperature, treba imati u vidu da će košava pojačavati subjektivni osećaj temperature, pa tako zapravo nećemo osetiti značajniju promenu po pitanju temperature u narednim danima, uprkos tome što će temperature stvarno biti više za 5 do 10 stepeni.

Vetrovito i za vikend, danju preko 10°C

U danima vikenda vremenske prilike neće se bitnije menjati. Zadržava se promenljivo oblačno, ali uglavnom suvo vreme. Dok u subotu ipak treba računati na duže sunčane intervale, više oblaka očekuje se u nedelju. U večernjim časovima drugog dana vikenda treba računati i na mestimičnu kišu.

Umeren do jak jugoistočni vetar duvaće i u danima vikenda, u nedelju sa udarima olujne jačine.

Meteogram za Novi Sad narednih 10 dana (ECMWF)

Dok će se jutarnje temperature kretati uglavnom između 4 i 8°C, maksimalne dnevne biće u intervalu od 11 do 14°C.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *