Narednih dana smena magle i sunca, značajnija promena vremena moguća sredinom sledeće nedelje

U subotu česta magla i niska oblačnost, naročito u jutarnjim časovima. U nastavku dana može biti sunčanih intervala. U nedelju se očekuje manje magle i niskih oblaka, a više sunčanih intervala. Duvaće umeren jugoistočni vetar. Narednih dana jutarnje temperature uglavnom između 4 i 8°C, a dnevne oko 15°C. Promena vremena moguća je sredinom sledeće sedmice, uz konačnu kišu, i priliv hladnijeg vazduha.

U subotu ujutru i pre podne mestimična pojava magle uz nisku oblačnost, te je ponegde moguća i po koja kap kiše (nemerljiva količina). U drugom delu dana razvedravanje i duži sunčani intervali, najpre u Banatu, obzirom na očekivano pojačanje istočnog i jugoistočnog vetra. Maksimalne temperature u subotu će se kretati između 12 i 14°C.

Drugog dana vikenda ujutru mestimična pojava magle. Tokom dana će preovladavati pretežno sunčano i neznatno toplije vreme, a duvaće pojačan istočni i jugoistočni vetar (umeren) što i jeste razlog lepšeg vremena. Jutarnje temperature kretaće se između 3 i 5°C, a maksimalne dnevne od 14 do 16°C.

DONIRAJ i POMOZI

Nije novo da se u ovo doba godine nalazimo u težem finansijskom položaju da pokrijemo troškove zakupa servera odnosno troškove našeg “boravka” na internetu. Zbog toga bi nam od velike pomoći bila vaša donacija u proizvoljnom iznosu putem neke od opcija na stranici Donacije. Najlakše i najbrže opcije sa procesuiranje jesu PayPal, zatim uplata u Raiffeisen banci, a zatim Patron ili uplata članarine Udruženja. Patreon opcija pruža stalnu mesečnu pretplatu, i dodatne mogućnosti za pretplatnika!

U ponedeljak ujutru mestimična pojava magle, koja se u delovima Bačke i Srema može zadržati i u prepodnevnim satima, dok u Banatu to neće biti slučaj. Jutarnje temperature kretaće se između 3 i 5°C, a maksimalne dnevne od 14 do 17°C – najviše temperature na jugu Banata. Tokom dana kao drugog dana vikenda biće pretežno sunčano, lepo jesenje vreme, slobodno možemo reći bez utiska da je sredina novembra!

Promena je samo opcija u drugoj polovini sledeće sedmice

Snažno anticiklonalno polje koje trenutno “diktira” vreme u našim krajevima će konačno da popušta nakon utorka 15. novembra, nakon čega se javlja opcija ciklonske aktivnosti u regionu.

Sinoptička situacija u četvrtak 17.11 prema GFS modelu (tropicaltidbits.com)

U zavisnosti od putanje ciklona u drugoj polovini sledeće sedmice konačno možemo računati na dinamičnije vreme uz kišu i pad temperatura. Naravno, suviše je rano pričati o količini padavina i jačini zahlađenja, ali postoje dobre vesti da ćemo konačno imati malo dinamike i razloga za češće praćenje prognostičkih mapa.

Dnevne temperature spustile bi se na ispod 10°C krajem sledeće sedmice.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *