Narednih dana promenljivo, u četvrtak i sa kišom, toplije od petka

Narednih dana očekuje se promenljivo vreme uz temperature oko i ispod normale. Sutra krajem dana i tokom četvrtka preko nas će se premeštati nova količina vlažnijeg i hladnijeg vazduha, uz mestimičnu kišu pre svega u noći ka četvrtku i u četvrtak u prvom delu dana. U sredu će biti i perioda sunčanog vremena, a od petka se uz smenu dužih sunčanih i oblačnih intervala očekuje i otopljenje.

Sredu će obeležiti smena kraćih sunčanih i oblačnih intervala, a padavine se tokom dana ne očekuju. Tek uveče, i svakako u noći ka četvrtku, očekuje se kiša mestimično, a ponegde može biti i pljuskova.

Jutarnje temperature kretaće se između 12 i 14°C, a maksimalne dnevne od 21 do 23°C. Duvaće slab južni i jugoistočni vetar.

U četvrtak u prvom delu dana očekuje se kiša mestimično, a u drugom delu dana biće uglavnom suvo. U južnom delu pokrajne čak nije isključena ni mogućnost za pljuskove praćene grmljavinom, naročito sredinom dana.

Ukupne padavine do petka prema GFS modelu
Ukupne padavine do petka prema GFS modelu
Ukupne padavine do petka prema ECMWF modelu
Ukupne padavine do petka prema ECMWF modelu

Jutarnje temperature kretaće se između 14 i 16°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 18 do 20°C. Duvaće uglavnom umeren severozapadni dan, sredinom dana kratkotrajno ponegde na udare i jak.

Više sunca i porast temperatura od petka

U petak i subotu preovladavaće malo do umereno oblačno vreme sa dužim intervalima sunčanog vremena, a uslediće i porast temperatura. Vremenske prilike diktiraće polje povišenog vazdušnog pritiska.

Dok će se minimalne temperature kretati uglavnom između 10 i 14°C, dnevne temperature u petak će se kretati između 23 i 25°C, a u subotu od 25 do 27°C.

Maksimalne temperature u subotu prema GFS modelu
Maksimalne temperature u subotu prema GFS modelu

U nedelju treba očekivati nešto više oblaka i manji pad temperatura. Više informacija u predstojećim danima.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!