Narednih dana promenljivo, u četvrtak i sa kišom, toplije od petka

Narednih dana očekuje se promenljivo vreme uz temperature oko i ispod normale. Sutra krajem dana i tokom četvrtka preko nas će se premeštati nova količina vlažnijeg i hladnijeg vazduha, uz mestimičnu kišu pre svega u noći ka četvrtku i u četvrtak u prvom delu dana. U sredu će biti i perioda sunčanog vremena, a od petka se uz smenu dužih sunčanih i oblačnih intervala očekuje i otopljenje.

Sredu će obeležiti smena kraćih sunčanih i oblačnih intervala, a padavine se tokom dana ne očekuju. Tek uveče, i svakako u noći ka četvrtku, očekuje se kiša mestimično, a ponegde može biti i pljuskova.

Jutarnje temperature kretaće se između 12 i 14°C, a maksimalne dnevne od 21 do 23°C. Duvaće slab južni i jugoistočni vetar.

U četvrtak u prvom delu dana očekuje se kiša mestimično, a u drugom delu dana biće uglavnom suvo. U južnom delu pokrajne čak nije isključena ni mogućnost za pljuskove praćene grmljavinom, naročito sredinom dana.

Ukupne padavine do petka prema GFS modelu
Ukupne padavine do petka prema GFS modelu
Ukupne padavine do petka prema ECMWF modelu
Ukupne padavine do petka prema ECMWF modelu

Jutarnje temperature kretaće se između 14 i 16°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 18 do 20°C. Duvaće uglavnom umeren severozapadni dan, sredinom dana kratkotrajno ponegde na udare i jak.

Više sunca i porast temperatura od petka

U petak i subotu preovladavaće malo do umereno oblačno vreme sa dužim intervalima sunčanog vremena, a uslediće i porast temperatura. Vremenske prilike diktiraće polje povišenog vazdušnog pritiska.

Dok će se minimalne temperature kretati uglavnom između 10 i 14°C, dnevne temperature u petak će se kretati između 23 i 25°C, a u subotu od 25 do 27°C.

Maksimalne temperature u subotu prema GFS modelu
Maksimalne temperature u subotu prema GFS modelu

U nedelju treba očekivati nešto više oblaka i manji pad temperatura. Više informacija u predstojećim danima.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 605

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *