Narednih 10 dana promenljivo, bez prave zime i često vetrovito

Narednih nekoliko dana naše područje nalaziće se pod istovremenim uticajem polja niskog vazdušnog pritiska, najčešće sa centrom u Tirenskom moru, i polja povišenog vazdušnog pritiska sa istoka. Najpre će u ponedeljak tokom dana košava oslabiti, da bi tokom utorka usledilo kratkotrajno novo inteziviranje jugoistočnog vetra. Potom ćemo od vetra odmoriti do petka, ali će zato sredu obeležiti kiša usled uticaja visinskog ciklona sa centrom iznad našeg područja.

U narednih 10 dana, sve do 27. novembra, temperature će gotovo svakodnevno biti iznad prosečnih vrednosti za drugu polovinu, odnosno kraj novembra. Temperature će biti primerenije kalendaru samo u sredu, a nakon novog otopljenja u četvrtak, postoji šansa za novo manje zahlađenje krajem sedmice. Ipak, nekog konkretnijeg zahlađenja koje bi spustilo dnevne temperature na ispod 10°C, u narednih 10 dana nema na vidiku.

Treba istaći i da bi košava od petka mogla imati nešto hladniju (istočniju) komponentu u odnosu na protekli period, tako da bi to moglo značiti nešto izraženiji subjektivni osećaj hladnoće krajem sedmice.

Košava ponovo aktuelna krajem sedmice (GFS)

Naravno, savetujemo da svakodnevno pratite našu trodnevnu prognozu za Vojvodinu i Beograd, koja će od sutra biti svakodnevno ažurirana.

Visinski ciklon iznad našeg područja u sredu (GFS)

Promenljiva oblačnost naredna dva dana, kiša u sredu

Tokom naredna dva dana očekuje se promenljivo oblačno vreme sa uglavnom kraćim intervalima sunčanog vremena. Sutra (ponedeljak) mestimično može biti kratkotrajne kiše, tako da bi bilo poželjno poneti kišobran za sobom. U utorak, ali i sredu ujutru, ponegde se može očekivati kratkotrajna magla.

Jače naoblačenje sa juga očekuje se u sredu od sredine dana, tako da se u poslepodnevnim i večernjim časovima u celoj pokrajini očekuje kišovito vreme. Aktuelni proračuni numeričkih modela sugerišu na 10 do 15mm vodenog taloga u sredu, dok bi se lokalno moglo akumulirati i do 20mm.

Dok će se dnevne temperature u ponedeljak kretati između 17 i 20°C, u utorak će biti tek neznatno svežije uz dnevne maksimume između 16 i 18°C.

U sredu se očekuje dalji pad temperatura, te će se u najtoplijem delu dana živa u termometru kretati između 12 i 15°C.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!