Narednih 10 dana promenljivo, bez prave zime i često vetrovito

Narednih nekoliko dana naše područje nalaziće se pod istovremenim uticajem polja niskog vazdušnog pritiska, najčešće sa centrom u Tirenskom moru, i polja povišenog vazdušnog pritiska sa istoka. Najpre će u ponedeljak tokom dana košava oslabiti, da bi tokom utorka usledilo kratkotrajno novo inteziviranje jugoistočnog vetra. Potom ćemo od vetra odmoriti do petka, ali će zato sredu obeležiti kiša usled uticaja visinskog ciklona sa centrom iznad našeg područja.

U narednih 10 dana, sve do 27. novembra, temperature će gotovo svakodnevno biti iznad prosečnih vrednosti za drugu polovinu, odnosno kraj novembra. Temperature će biti primerenije kalendaru samo u sredu, a nakon novog otopljenja u četvrtak, postoji šansa za novo manje zahlađenje krajem sedmice. Ipak, nekog konkretnijeg zahlađenja koje bi spustilo dnevne temperature na ispod 10°C, u narednih 10 dana nema na vidiku.

Treba istaći i da bi košava od petka mogla imati nešto hladniju (istočniju) komponentu u odnosu na protekli period, tako da bi to moglo značiti nešto izraženiji subjektivni osećaj hladnoće krajem sedmice.

Košava ponovo aktuelna krajem sedmice (GFS)

Naravno, savetujemo da svakodnevno pratite našu trodnevnu prognozu za Vojvodinu i Beograd, koja će od sutra biti svakodnevno ažurirana.

Visinski ciklon iznad našeg područja u sredu (GFS)

Promenljiva oblačnost naredna dva dana, kiša u sredu

Tokom naredna dva dana očekuje se promenljivo oblačno vreme sa uglavnom kraćim intervalima sunčanog vremena. Sutra (ponedeljak) mestimično može biti kratkotrajne kiše, tako da bi bilo poželjno poneti kišobran za sobom. U utorak, ali i sredu ujutru, ponegde se može očekivati kratkotrajna magla.

Jače naoblačenje sa juga očekuje se u sredu od sredine dana, tako da se u poslepodnevnim i večernjim časovima u celoj pokrajini očekuje kišovito vreme. Aktuelni proračuni numeričkih modela sugerišu na 10 do 15mm vodenog taloga u sredu, dok bi se lokalno moglo akumulirati i do 20mm.

Dok će se dnevne temperature u ponedeljak kretati između 17 i 20°C, u utorak će biti tek neznatno svežije uz dnevne maksimume između 16 i 18°C.

U sredu se očekuje dalji pad temperatura, te će se u najtoplijem delu dana živa u termometru kretati između 12 i 15°C.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 605

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *