Narednih 10-ak dana promenljivo, u četvrtak i petak preko 15°C

Do kraja februara i tokom prvih dana marta očekuju se promenljivi vremenski uslovi uz čestu smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz temperaturne oscilacije, ali bez značajnijih padavina. Temperature će najčešće biti u okviru normale, a povremeno iznad normale. Od petka se očekuje i izostanak jutarnjih mrazeva. Jače zahleđenje u narednih 7 do 10 dana se ne očekuje.

U četvrtak i petak iznad 15°C

Dok će u sredu preovladavati malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima i temperaturama u okviru prosečnih vrednosti, u četvrtak se očekuje pretežno sunčano vreme uz dalji porast temperatura. U sredu će duvati umeren severni i severoistočni vetar.

Petak će obeležiti promenljivo oblačno vreme sa kraćim intervalima sunčanog vremena, a tek ponegde kasno poslepodne i uveče moguća je kratkotrajna kiša. Vetar u četvrtak slab do umeren zapadni i jugozapadni, a u petak zapadni i severozapadni.

Tokom naredna dva dana jutarnje temperature će se kretati između -1 i 2°C, a u petak od 3 do 6°C. Dok će se u sredu maksimalne temperature kretati od 9 do 11°C, u četvrtak i petak živa u termometrima u najtoplijem delu dana kretaće se između 14 i 17°C.

Maksimalne temperature u četvrtak (ARW)
Maksimalne temperature u četvrtak (ARW)

Kratkotrajan pad temperatura za vikend

U danima vikenda treba očekivati za oko 5 stepeni niže temperature u odnosu na četvrtak i petak, a to su temperature u okviru proseka za početak marta. Subota će za koji stepen biti hladnija od nedelje. U najtoplijem delu dana žive u termometrima kretaće se oko 10°C.

Preovladavaće promenljivo oblačno i većinom suvo vreme. Jedino u subotu tek ponegde moguća je kratkotrajna kiša, ili pljusak koji može biti praćen i ređom grmljavinom.

Početkom naredne sedmice ponovo toplije

Kao što smo već i spomenuli u naslovu ovog članka, naredni period karakterisaće promenljive vremenske prilike, pa se tako nakon prolaznog zahlađenja za vikend već od ponedeljka očekuje novi porast temperatura.

Promenljiv period ali uz temperature oko i iznad proseka (GFS Ensembles)

Početak naredne sedmice je ipak daleko za detaljisanje, ali na osnovu današnje prognoze treba očekivati zadržavanje promenljive oblačnosti uz periode sunčanog vremena, a temperature će u ponedeljak i utorak ponovo prelaziti 15 stepeni Celzijusa.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!