Narednih 10-ak dana promenljivo, u četvrtak i petak preko 15°C

Do kraja februara i tokom prvih dana marta očekuju se promenljivi vremenski uslovi uz čestu smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz temperaturne oscilacije, ali bez značajnijih padavina. Temperature će najčešće biti u okviru normale, a povremeno iznad normale. Od petka se očekuje i izostanak jutarnjih mrazeva. Jače zahleđenje u narednih 7 do 10 dana se ne očekuje.

U četvrtak i petak iznad 15°C

Dok će u sredu preovladavati malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima i temperaturama u okviru prosečnih vrednosti, u četvrtak se očekuje pretežno sunčano vreme uz dalji porast temperatura. U sredu će duvati umeren severni i severoistočni vetar.

Petak će obeležiti promenljivo oblačno vreme sa kraćim intervalima sunčanog vremena, a tek ponegde kasno poslepodne i uveče moguća je kratkotrajna kiša. Vetar u četvrtak slab do umeren zapadni i jugozapadni, a u petak zapadni i severozapadni.

Tokom naredna dva dana jutarnje temperature će se kretati između -1 i 2°C, a u petak od 3 do 6°C. Dok će se u sredu maksimalne temperature kretati od 9 do 11°C, u četvrtak i petak živa u termometrima u najtoplijem delu dana kretaće se između 14 i 17°C.

Maksimalne temperature u četvrtak (ARW)
Maksimalne temperature u četvrtak (ARW)

Kratkotrajan pad temperatura za vikend

U danima vikenda treba očekivati za oko 5 stepeni niže temperature u odnosu na četvrtak i petak, a to su temperature u okviru proseka za početak marta. Subota će za koji stepen biti hladnija od nedelje. U najtoplijem delu dana žive u termometrima kretaće se oko 10°C.

Preovladavaće promenljivo oblačno i većinom suvo vreme. Jedino u subotu tek ponegde moguća je kratkotrajna kiša, ili pljusak koji može biti praćen i ređom grmljavinom.

Početkom naredne sedmice ponovo toplije

Kao što smo već i spomenuli u naslovu ovog članka, naredni period karakterisaće promenljive vremenske prilike, pa se tako nakon prolaznog zahlađenja za vikend već od ponedeljka očekuje novi porast temperatura.

Promenljiv period ali uz temperature oko i iznad proseka (GFS Ensembles)

Početak naredne sedmice je ipak daleko za detaljisanje, ali na osnovu današnje prognoze treba očekivati zadržavanje promenljive oblačnosti uz periode sunčanog vremena, a temperature će u ponedeljak i utorak ponovo prelaziti 15 stepeni Celzijusa.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *