Mirno uz temperature oko proseka do 2. februara, a onda toplije?

Veći deo naredne sedmice obeležiće malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, slabim i ređe umerenim jutarnjim mrazevima, i dnevnim temperaturama koje će se do narednog vikenda kretati uglavnom između 6 i 8°C. U danima do petka očekuje se i pojava jutarnje (i noćne) magle mestimično.

Uz promenljivu oblačnost i sunčane intervale, sve do četvrtka treba očekivati zadržavanje suvog vremena. Prve padavine, i to manjeg obima, moguće su u četvrtak uveče, i zatim tokom petka. U periodu ponedeljak – četvrtak jutarnje temperature kretaće se uglavnom između -4 i -1°C, a maksimalne dnevne od 5 do 8°C. Duvaće uglavnom slab vetar, ređe umeren, i u većini dana dominantno jugoistočni. Vetrovitije bi ponovo moglo biti u petak, 2. februara, kada bi duvao pojačan severozapadni vetar.

Od petka treba očekivati priliv toplijeg vazduha na naše područje, pa će tako već od petka ujutru izostajati i jutarnji mraz, jutarnje temperature biće blago iznad nule,dok bi maksimalne dnevne temperature u danima vikenda, 3 i 4. februara, vrlo lako mogle prelaziti 10°C. O eventualnim padavinama (nakon manje količine u četvrtak krajem dana i petak) je rano govoriti, ali najverovatnije će biti suvo i u danima predstojećeg vikenda.

Meteogram za Zrenjanin 10d početak februara 2024

Jasno je da barem do srede 7. februara nema naznaka za neki novi zimski talas, a male su šanse da i do kraja I dekade februara dođe do neke veće promene. Dakle, u većini dana biće suvo, uz sunčane intervale, i temperature iznad prosečnih vrednosti. Nije isključeno da nakon 5. februara imamo i dnevne maksimume oko 15°C.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 619

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *