Košava prestaje sa novom brzom promenom, lokalni pljuskovi, letnje temperature se nastavljaju

Promena vremena očekuje se već u narednim satima u svim delovima Vojvodine, a hladni front je već zahvatio celokupnu Bačku, delove Srema i Banata. Očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom u poslepodnevnim i večernjim časovima, uglavnom u južnijim delovima Vojvodine, dok će severnije većinom ostati suvo. Narednih dana ostaje toplo i veoma toplo vreme za ovo doba godine, uz najviše temperature u subotu, kada će živa u termometrima ponegde dostići čak 33°C.

U poslepodnevnim i večernjim časovima očekuje se ređa pojava pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u južnijim delovima Vojvodine. Vetar menja smer na severozapadni, uz priliv nešto hladnije vazdušne mase. Na području Vojvodine ne treba očekivati vremenske nepogode, osim lokalno obilnijih padavina na jugu Srema i jugu Banata. Kada govorim o ostatku zemlje, u fokusu su zapadna i centralna Srbija, a zatim i jugoistok u večernjim časovima, kuda se mogu premeštati jači olujni oblaci koji pored lokalno obilnijih padavina mogu doneti i pojavu grada.

Slabija aktivnost na VojvodinaMeteo još 15-ak dana

VojvodinaMeteo je projekat neprofitnog tipa, i rad se zasniva isključivo na dobrovoljnoj bazi i sporadičnim donacijama kojih ima – ni za lek. Ulažemo veliki angažman i trud kako bi što objektivnije izveštavali o vremenu i pružali kvalitetne informacije, ali to se ne ceni dovoljno.

Prioritet naravno imaju privatne obaveze, kojih je sada više, i smanjena aktivnost na portalu i društvenim mrežama potrajaće još najmanje 15 dana. Ovo je odgovor za one koji non-stop zapitkuju “gde je trodnevna prognoza” ili “gde je članak”.

U sredu i četvrtak preovladavaće promenljivo oblačno, toplo i sparno vreme, sa sunčanim intervalima. U petak će biti pretežno sunčano. Jutarnje temperature tokom naredna dva dana kretaće se između 16 i 18°C, a maksimalne dnevne od 27 do 29°C u sredu, odnosno od 29 do 31°C u četvrtak.

U sredu će biti suvo i bez padavina, dok će u četvrtak popodne i uveče biti nestabilno, uz uslove za lokalne pljuskove sa grmljavinom. Tokom četvrtka i petka duvaće pojačan vetar južnih smerova.

Iznadprosečno toplo vreme u ovom delu Evrope se nastavlja uz vrhunac u petak i subotu (ECMWF) – tropicaltidbits.com

U petak i subotu treba računati na malo do umereno oblačno vreme, uz duže sunčane intervale, a biće i neobično toplo za ovo doba godine. Jutarnje temperature u petak će se kretati između 16 i 18°C, a u subotu između 17 i 19°C. Maksimalne dnevne kretaće se od 30 do 32°C, u subotu u južnim delovima Vojvodine i do 33°C.

Radi poređenja, uobičajene jutarnje temperature za treću dekadu septembra bile bi između 10 i 14°C, a maksimalne dnevne od 21 do 25°C.

U nedelju nova promena vremena, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Uslediće i pad temperatura i vraćanje na normalne vrednosti. Više detalja o ovoj promeni pisaćemo najverovatnije u petak.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 571

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *