Konačno prijatnije temperature tokom ove sedmice, padavine moguće u četvrtak

Tokom predstojeće noći u sve delove Vojvodine stiže hladnija vazdušna masa (a koja je već pristigla na krajnji sever), te će narednih dana temperature konačno biti prijatnije i primerenije kalendaru. Tokom naredna tri dana preovladavaće pretežno sunčano vreme, a nešto više oblaka očekuje se jedino danas (ponedeljak). Konkretnije naoblačenje sa kišom i pljuskovima, očekuje se u četvrtak 5. avgusta.

Jutarnje temperature će se danas kretati između 18 i 21°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 28 do 30°C. Tokom noći i jutra, moguća je pojava kratkotrajne kiše ili pljuska.

U utorak se očekuje još prijatnije jutro, uz minimalne temperature između 16 i 18°C, dok će se maksimalne dnevne kretati od 29 do 31°C. U ponedeljak će duvati uglavnom umeren severozapadni vetar, u utorak slab promenljivog smera.

Maksimalne temperature u ponedeljak u regionu (GFS)

Sreda će biti najtopliji dan u prvoj polovini sedmice, uz jutarnje temperature između 18 i 20°C, i maksimalne dnevne od 31 do 33 stepena Celzijusa.

Jug zemlje ostaje pod uticajem veoma toplog vazduha, naročito u ponedeljak kada će maksimalne temperature biti oko i malo iznad 35°C, dok se osveženje očekuje u utorak.

Novo (manje) osveženje sa padavinama u četvrtak

U četvrtak i petak očekuje se promenljivo oblačno vreme, uz novi pad temperatura. Tokom četvrtka povremeno se očekuju kiša, i pljuskovi praćeni grmljavinom. Još uvek je rano za licitiranje sa količinom padavina, pa čak i o njihovom izvoru (iz slojaste oblačnosti ili konvektivnog porekla). Oblaci i padavine pristizaće sa zapada i jugozapada, odnosno iz pravca Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

ECMWF najopstimističniji po pitanju količine padavina u četvrtak (Izvor: meteologix.com)

Tokom četvrtka i petka maksimalne temperature kretaće se oko i malo ispod 30°C, a više detalja objavićemo u utorak.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 631

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *