Kakvo vreme treba očekivati do kraja maja?

Danas u drugom delu dana imali smo ređu pojavu pljuskova sa grmljavinom, koji su međutim ponegde doneli obilnije padavine za kratko vreme. Tokom ponedeljka i utorka očekuje se dosta sunca, uz mogućnost za ređe poslepodnevne pljuskove, uz zadržavanje toplog vremena sa letnjim dnevnim temepraturama. U sredu i četvrtak se očekuje nestabilnija atmosfera, uz češću pojavu poslepodnevnih pljuskova sa grmljavinom. Do četvrtka/petka, 25/26. maja toplo i sparno, nakon čega treba očekivati manji pad temperatura.

Kao što je to bio slučaj i danas u drugom delu dana, naredna dva dana očekuje se uglavnom malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima. Ipak, atmosfera neće biti sasvim stabilna, te će biti uslova za ređu pojavu pljuskova sa grmljavinom. U ponedeljak i utorak jutarnje temperature kretaće se između 11 i 13°C, a u sredu će biti nešto toplije, oko 15°C. Dnevne temperature kretaće se između 25 i 27°C. Duvaće slab do umeren istočni i jugoistočni vetar tokom ponedeljka i utorka.

U utorak do 26°C ICON model (meteologix.com)

Tokom srede i četvrtka atmosfera bi trebala biti nestabilnija, uz nešto češću pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom u poslepodnevnim i večernjim časovima, a slično bi trebalo biti i u petak 26. maja. Maksimalne temperature biće u manjem padu, i trebale bi se kretati između 23 i 25°C u sredu i četvrtak, odnosno između 20 i 22°C u petak. U četvrtak i petak duvaće uglavnom umeren severozapadni vetar.

Srednjeročno posmatrano, do kraja maja, ne očekuju nas vrućine, odnosno maksimalne temperature preko 30°C, već će se žive u termometrima tokom većine dana kretati između 24 i 28°C u poslednjim danima aktuelnog meseca. Obilnije padavine se ne očekuju, ali svakako narednih dana pratite našu trodnevnu prognozu za Vojvodinu i Beograd, koja će od sutra biti ažurirana.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 544

One comment

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *