Jutros zabeležen zemljotres od 4 Rihtera na području Vršca, serija potresa u Banatu

Jutros u 7 časova i 33 minuta na jugoistoku Banata, tačnije na širem području Vršca, nedaleko od Plandišta, zabeležen je zemljotres jačine 4 stepena Rihtera, a koji je procenjen na VI stepeni Merkalijeve skale. Ovakvi potresi mogu izazvati manja oštećenja u epicentralnoj oblasti.

Zemljotres 4 Rihtera na jugoistoku Banata (Izvor: seizmo.rs)

Epicentar potresa je bio na području mesta Lokve, nedaleko od Plandišta i Alibunara. Potres se mogao osetiti i u pojedinim stambenim objektima na području Zrenjanina, Beograda, Novog Sada, ali i rumunskog dela Banata.

Lokacija najjačeg potresa (Izvor: emsc-csem.org)

Na jugu Banata zabeležena je serija slabijih potresa, uglavnom na širem području Kovačice, Banatskog Karlovca, Sečnja…


U toku je procena štete u epicentralnoj oblasti, a za sada ne postoje detaljnije informacije. Moguće je da bi u nastavku dana moglo biti još potresa.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 538

One comment

  1. Epicentar u 07,33 h 23.12.2018. u Velikoj Gredi, opština Plandište
    Epicentar u 07,56 h 23.12.2018. u Janošiku, opština Alibunar
    Razdaljina od Velike Grede do Janošika je oko 10-tak km

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *