Juče i do 25°C, današnja promena vraća temperature u normale na duže staze

Maksimalne dnevne temperature na teritoriji Vojvodine juče su se kretale između 21.6°C na Paliću i 24.8°C koliko je izmereno u Sremskoj Mitrovici. Danas će temperature biti nešto niže, i u najtoplijem delu dana kretaće se između 15 i 20°C. U drugom delu dana duvaće umeren do jak severni vetar, ponegde uz malo kiše. U narednom periodu temperature će biti uglavnom u granicama višegodišnjeg proseka.

Pojačan vetar u drugom delu dana (GFS)

Danas u drugom delu dana preko našeg područja će preći hladni front koji će doneti naoblačenje uz pojačan severni i severozapadni vetar, a ponegde može biti i malo kiše. Temperature će biti u padu.

Za vikend mnogo oblaka i svežije, ali uglavnom suvo

U danima vikenda biće umereno do potpuno oblačno vreme, tek ponegde očekuju se kraći sunčani intervali. Međutim, značajnije padavine se ne očekuju, ali to ne znači da treba da nas iznenadi po koja kap kiše. U subotu će duvati slab do umeren severni i severoistočni vetar, dok će drugog dana vikenda duvati umeren severni i severoistočni, u drugom delu dana vetar će okrenuti na jugoistočni smer.

U subotu će se minimalne temperature kretati između 4 i 6°C, a maksimalne dnevne od 11 do 13°C. Drugog dana vikenda jutarnje temperature kretaće se između 1 i 3°C, a maksimalne dnevne od 8 do 11°C.

Naredne sedmice duži sunčani periodi i postepen porast temperatura

Početkom i sredinom naredne sedmice očekuje se malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, bez padavina. Dok će u ponedeljak duvati umeren, na udare jak jugoistočni vetar, u narednim danima očekuje se slab vetar promenljivog smera.

Jutarnje temperature u ponedeljak (GFS)

Temperature će biti postepenom porastu. U ponedeljak i utorak jutarnje temperature kretaće se oko 0°C, uz pojavu slabog prizemnog mraza (5cm), dok će se maksimalne dnevne kretati oko 10°C. Od srede se očekuje postepen porast temperatura, tako će živa u termometru u najtoplijem delu dana od četvrtka 19. marta prelaziti 15°C.

Treća dekada hladnija?

Postoje tendencije da će kraj marta obeležiti temperature ispod prosečnih vrednosti, uz maksimalne temperature u pojedinim danima ispod 10°C, i uz pojavu slabih jutarnjih mrazeva.

Ostaje da u narednim danima pratimo ove tendencije, i svakako prenesemo više detalja.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!