Jače nevreme pogodilo deo opština Žitište i Sečanj u Banatu, stabilizacija od četvrtka

Jače nevreme pogodilo je danas u poslepodnevnim časovima oko 17:30h deo istočnog Banata, tačnije delove opština Sečanj i Žitište. Grmljavinska oblačnost stigla je sa zapada, iz pravca opštine Zrenjanin, gde je prethodno došlo do organizovanja nekoliko konvektivnih ćelija.

Poslepodnevno nevreme u Banatu - radar RC Osijek
Poslepodnevno nevreme u Banatu – radar animacija RC Osijek (Izvor: meteo.hr)
Radarska slika RHMZS u trenutku kada je oblak bio najjači
Radarska slika RHMZS u trenutku kada je oblak bio najjači (Izvor: hidmet.gov.rs)

Osim obilnije kiše lokalno uz čestu pojavu grmljavine, lokalno je na pomenutom području bilo i pojave jakog vetra i grada, a dejstvovala je i protivgradna odbrana RC Samoš. Prema navodima naših pratilaca, na istoku Banata je ponegde palo i do 35-40 litara po metru kvadratnom, i to za kratko vreme, a najkritičnije je bilo na području Međe. Ovo su fotografije i snimci naših pratilaca koji su pristigli iz Srpskog Itebeja, i Jaše Tomić.

Nevreme u okolini Itebeja - 4. septembar
Nevreme u okolini Itebeja – 4. septembar (Foto: Mihalj Vig)
Olujni oblaci u okolini Srpskog Itebeja
Olujni oblaci u okolini Srpskog Itebeja (Foto: Bojan Kordin)
Olujni oblaci Srpski Itebej
Olujni oblaci Srpski Itebej (Foto: Bojan Kordin)
Bilo je i leda - okolina Srpskog Itebeja
Bilo je i leda – okolina Srpskog Itebeja (Foto: Bojan Kordin)
Sitniji grad u Jaši Tomić - 4. septembar
Sitniji grad u Jaši Tomić – 4. septembar (Meteo repoter: Ivana Iva)

Postoji mogućnost da ćemo u toku večeri dobiti i snimak sa navedenog područja, koji će u tom slučaju naknadno biti objavljen.

Nestabilno još sutra

Nestabilno vreme sa poslepodnevnom pojavom lokalnih pljuskova sa grmljavinom zadržava se još u sredu, dok će od četvrtka uslediti stabilizacija uz sve više sunčanih intervala, a očekuje se i porast temperatura. Stabilno vreme uz znatno manje oblaka, a više sunca, zadržaće se i tokom petka i subote, dok je nova promena moguća, ali još uvek neizvesna – drugog dana vikenda.

U četvrtak će se maksimalne temperature kretati između 25 i 27°C, dok u petak i subotu treba očekivati da se živa u termometrima u najtoplijem delu dana kreće između 27 i 29 stepeni Celzijusa.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *