Iskoristite subotu, stiže jače zahlađenje

Subotu će obeležiti pretežno sunčano i toplo vreme – pravo Miholjsko leto. Međutim, već drugog dana vikenda uslediće obrt uz pojačan severozapadni vetar i osetniji pad temperatura, uz mestimičnu kišu i pljuskove, ali bez značajnijih padavina. U ponedeljak i utorak dnevne temperature uglavnom neće prelaziti 15°C.

Subotu će obeležiti pretežno sunčano i toplo vreme, uz temperature znatno iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine. Duvaće slab i umeren zapadni i jugozapadni vetar, nešto izraženiji u Bačkoj u odnosu na ostatak Vojvodine. Jutarnje temperature kretaće se između 12 i 14°C, a maksimalne dnevne od 26 do čak 28°C. Zato predlažemo da subotu iskoristite za aktivnosti na otvorenom i u prirodi.

Jače naoblačenje očekuje se u nedelju u prvom delu dana, a već tokom noći i jutra severozapadni vetar će biti u pojačanju (umeren, na udare jak). U nedelju će preovladavati pretežno do potpuno oblačno vreme, povremeno sa kišom, ali se značajnije padavine zapravo ne očekuju (uglavnom će se akumulirati do 3mm vodenog taloga, a ponegde će kiše biti “tek da pokupi prašinu”). Jutarnje temperature u nedelju će se kretati između 14 i 16°C, a u poslepodnevnim časovima između 13 i 15°C – dakle, jutro će u većini mesta biti toplije od drugog dela dana, odnosno dnevne temperature neće se bitnije razlikovati od jutarnjih, usled prodora osetno hladnijeg vazduha na naše područje. Duvaće umeren severozapadni vetar, koji će dodatno pojačati osećaj hladnoće.

U ponedeljak će preovladavati promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, kojih će biti više u prvom delu dana. Padavine se ne očekuju. Najpre će duvati slab do umeren severozapadni vetar, u drugom delu dana u okretanju na istočni. Jutarnje temperature kretaće se između 5 i 7°C, a maksimalne dnevne od 14 do 16°C.

U utorak će preovladavati takođe promenljivo oblačno i suvo vreme, uz sunčane intervale. Ostaje hladno, a duvaće slab do umeren jugoistočni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 3 i 5°C, a maksimalne dnevne od 14 do 16°C – kao prethodnog dana.

O vremenu u nastavku naredne sedmice pisaćemo verovatno u nedelju. Od srede treba očekivati porast temperatura.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 611

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *