Do subote podnošljivo toplo, a onda novi temperaturni ekstremi

U predstojećim danima na području Vojvodine preovladavaće uglavnom pretežno sunčano i toplo vreme. Temperature će biti nešto iznad normale, ali to već nije ništa novo. Kao što smo rekli u uključenju uživo još u nedelju, maksimalne temperature neće prelaziti 35°C. Kako sada stvari stoje, od subote 14. avgusta sledi dalji priliv toplijeg vazduha na naše područje, te nas ponovo očekuju vrlo visoke temperature.

Jutarnje temperature u danima do vikenda kretaće se uglavnom između 17 i 21°C, dakle uglavnom bez pojave tropske noći, uz prijatna jutra. Maksimalne dnevne temperature danas će biti niže nego jučerašnjih 34-35°C, i kretaće se između 31 i 33°C, a u petak između 32 i 34°C.

Danas će duvati slab do umeren severni i severoistočni vetar, a u petak slab istočni i severoistočni.

Od nedelje 15. avgusta ponovo vruće

U danima vikenda zadržava se pretežno sunčano vreme, bez padavina. Uz dalji priliv toplijeg vazduha na naše područje, u subotu će se maksimalne temperature kretati između već prilično visokih 34 i 36°C. Nedelja će biti još toplija, uz minimalne temperature između 19 i 22°C (pojava tropske noći), i maksimalne dnevne u intervalu od 35 do čak 37°C!

Ponedeljak i utorak sledeće sedmice će biti još malo topliji, a samim tim i među najtoplijim danima ovog leta u Vojvodini. Očekuju se maksimalne temperature između 37 i 39°C. Jutarnje temperature će tokom ova dva dana biti iznad 20°C, pa noći neće biti baš prijatne za spavanje.

Vrhunac toplotnog talasa u ponedeljak (GFS) – tempperatura na 1500m

Ovog leta smo već u par navrata imali maksimalne temperature između 36 i 38°C u Vojvodini, ponegde i do 39°C.

Osveženje u sredu

Osveženje bi trebalo da nastupi sredinom sledeće nedelje, verovatno u sredu 18. avgusta. U utorak uveče, i u noći ka sredi, prema aktuelnim tendencijama, treba očekivati mestimičnu pojavu kiše i pljuskova sa grmljavinom, koji će pratiti pomenuti priliv nešto svežijeg vazduha.

Još uvek nije siguran intenzitet i dužina trajanja ovog osveženja, pa će više informacija biti u danima vikenda.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 544

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *