Do kraja sedmice toplo, u nedelju najtoplije, a noćas i sutra poslepodne lokalni pljuskovi

Tokom noći, premeštanjem frontalne zone preko naših krajeva, na području Vojvodine očekuje se lokalna pojava pljuskova, koji mogu biti ponegde praćeni grmljavinom i pojačanim vetrom. Pre toga, odnosno u prvom delu noći, očekuje se slabljenje košave koja večeras duva u košavskom području. Šansa za pljuskove i grmljavinu postoji tokom cele noći, ali naročito u njenom drugom delu.

Simulacija radarske reflektivnosti u noći ka petku u jednom satu (ARW)
Simulacija radarske reflektivnosti u noći ka petku u jednom satu (ARW)

Promenljivo vreme zadržava se i tokom sutrašnjeg dana, dok će u danima vikenda biti ponovo više sunca uz maksimalne temperature oko i malo preko 25°C. Danas su se maksimalne temperature kretale između 25 i 28°C.

PETAK:

Nakon lokalne pojave pljuskova u noći ka petku i u petak ujutru, u petak pre podne malo do umereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima. U poslepodnevnim i večernjim časovima očekuje se lokalna pljuskova sa grmljavinom, šansa postoji na području čitave pokrajine, ali najviše u Banatu. Vetar slab do umeren, zapadni i severozapadni.

Jutarnje temperature kretaće se između 13 i 16°C, a maksimalne dnevne od 22 do 25°C.

SUBOTA:

U subotu se očekuje pretežno sunčano i ponovo toplije vreme. Vetar slab do umeren, istočni i severoistočni.

Jutarnje temperature biće između 11 i 14°C, a maksimalne dnevne od 24 do 26°C.

NEDELJA:

U nedelju će preovladavati promenljivo oblačno vreme uz dosta oblaka visoke i srednje baze, a biće i sunčanih intervala koji će biti duži u prvom delu dana. Zadržava se suvo vreme, a temperature će biti više u odnosu na subotu. U nedelju će duvati uglavnom umeren jugoistočni vetar.

Maksimalne temperature u širem regionu u nedelju (ARW)
Maksimalne temperature u širem regionu u nedelju (ARW)

Minimalne temperature biće u intervalu od 13 do 16°C, a maksimalne dnevne od 26 do 28 stepeni Celzijusa.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 618

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *