Do kraja jula dosta sunca, od ponedeljka ponovo tropske temperature

U narednom periodu, odnosno sve do kraja jula, iznad našeg područja očekuje se uglavnom pretežno sunčano, i postepeno sve toplije vreme. U pojedinim danima biće umerenog razvoja dnevne oblačnosti, ali za sada ne postoje ozbiljnije indicije da bi bilo padavina, ili bi one bile vrtlo retke i izolovane. Konkretnije nestabilnosti imali bi planinski predeli, a kojih u Vojvodini svakako nema. Već u nedelju, temperature će biti iznad 30°C u celoj Vojvodini, dok će od ponedeljka dnevne temperature dostizati i 35°C, a sredinom sledeće sedmice i prelaziti 35 stepeni Celzijusa.

Danas i sutra žive u termometrima neće prelaziti 30°C, uz prijatna, čak i sveža jutra. U subotu i nedelju jutarnje temperature kretaće se uglavnom između 16 i 19°C, dok će u ponedeljak u većini predela ujutru biti oko 20°C. Već od utorka, očekuje se pojava tropskih noći, uz minimalne temperature svakodnevno malo iznad 20 stepeni. Vraćamo se u onaj režim kako smo ovog leta već navikli.

U nedelju i ponedeljak duvaće umeren jugoistočni vetar u košavskom području.

Temperature u regionu u utorak (GFS)

Do petka, 30. jula, zadržava se veoma toplo vreme, sredinom i u drugoj polovini naredne sedmice uz maksimalne temperature između 35 i 37°C, a ponegde i do 38 stepeni. Osveženje bi trebalo očekivati krajem sedmice, u subotu ili nedelju, kada su moguće i izraženije lokalne nestabilnosti, sa pljuskovima i grmljavinom.

Meteogram za Sremsku Mitrovicu 10 dana (ECMWF)

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!