Do kraja jula dosta sunca, od ponedeljka ponovo tropske temperature

U narednom periodu, odnosno sve do kraja jula, iznad našeg područja očekuje se uglavnom pretežno sunčano, i postepeno sve toplije vreme. U pojedinim danima biće umerenog razvoja dnevne oblačnosti, ali za sada ne postoje ozbiljnije indicije da bi bilo padavina, ili bi one bile vrtlo retke i izolovane. Konkretnije nestabilnosti imali bi planinski predeli, a kojih u Vojvodini svakako nema. Već u nedelju, temperature će biti iznad 30°C u celoj Vojvodini, dok će od ponedeljka dnevne temperature dostizati i 35°C, a sredinom sledeće sedmice i prelaziti 35 stepeni Celzijusa.

Danas i sutra žive u termometrima neće prelaziti 30°C, uz prijatna, čak i sveža jutra. U subotu i nedelju jutarnje temperature kretaće se uglavnom između 16 i 19°C, dok će u ponedeljak u većini predela ujutru biti oko 20°C. Već od utorka, očekuje se pojava tropskih noći, uz minimalne temperature svakodnevno malo iznad 20 stepeni. Vraćamo se u onaj režim kako smo ovog leta već navikli.

U nedelju i ponedeljak duvaće umeren jugoistočni vetar u košavskom području.

Temperature u regionu u utorak (GFS)

Do petka, 30. jula, zadržava se veoma toplo vreme, sredinom i u drugoj polovini naredne sedmice uz maksimalne temperature između 35 i 37°C, a ponegde i do 38 stepeni. Osveženje bi trebalo očekivati krajem sedmice, u subotu ili nedelju, kada su moguće i izraženije lokalne nestabilnosti, sa pljuskovima i grmljavinom.

Meteogram za Sremsku Mitrovicu 10 dana (ECMWF)
Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 615

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *