Detalji vremena za prvomajske praznike, kakvo vreme se očekuje tokom prve dekade maja?

Danas do kraja dana na području Vojvodine će preovladavati promenljivo oblačno i nestabilno vreme uz uslove za pljuskove koji mogu biti praćeni grmljavinom, prevashodno zapadno od reke Tise, a nešto ređe u Banatu. Prvi maj će proteći u znaku promenljive oblačnosti i dužih sunčanih intervala, i bez padavina – suprotno od onoga kako su najavljivali brojni mediji. Tokom prve dekade maja promenljivo vreme, povremeno sa kišom, uz temperature u okviru normale, a u pojedinim danima i ispod normale.

Dnevne temperature danas će se kretati između 20 i 22°C. Duvaće slab i umeren severni i severoistočni vetar. Kao što je bio slučaj i u dosadašnjem delu dana, očekuju se lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Potpuna stabilizacija atmosfere očekuje se kasno uveče.

U ponedeljak promenljivo oblačno, suvo i bez padavina, uz sunčane intervale. Najpre će duvati slab do umeren istočni i severoistočni vetar, dok će u kasnim poslepodnevnim satima vetar okrenuti smer na jugoistočni, i biće u pojačanju. U večernjim satima duvaće jak jugoistočni vetar u celoj Vojvodini. Minimalne temperature kretaće se između 7 i 9°C, a maksimalne dnevne od 21 do 23°C.

U utorak će preovladavati promenljivo oblačno vreme, uglavnom suvo, ali u poslepodnevnim i večernjim časovima ne treba isključiti kratkotrajnu kišu ili pljusak u zapadnoj polovini Vojvodine. Duvaće jak jugoistočni vetar, čiji će udari u Banatu biti olujne jačine. Jutarnje temperature kretaće se između 11 i 13°C, a maksimalne dnevne od 21 do čak 24°C.

U utorak će biti vetrovito uz jak vetar sa olujnim udarima u Banatu – ECMWF (meteologix.com)

U sredu i četvrtak ponovo se očekuje nestabilno vreme, uz češću pojavu kiše i pljuskova sa grmljavinom. Uslediće i manji pad temperatura, pa živa u termometrima neće prelaziti 20°C.

Nakon stabilizacije vremena u petak, već oko 8-9. maja moguća je nova destabilizacija vremena sa povremenim padavinama. U najtoplijem delu dana, nakon hladnije srede i četvrtka, do kraja prve dekade maja temperature će se kretati između 18 i 23°C, odnosno uglavnom u okviru višegodišnjeg proseka.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 615

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *