Danas u Vojvodini do 38°C, od petka prijatnije, narednih dana nestabilno vreme

Prema poslednjim merenjima u 16 časova temperature se na području Vojvodine kreću između 35 i 38°C koliko je izmereno u Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici, a u ostatku Srbije i do 39°C koliko se meri u Valjevu. Očekuje se da temperature neće više rasti, već će stagnirati do 18 časova, nakon čega se očekuje lagan i postepen pad temperatura. Večeras se očekuje ređa pojava pljuskova sa grmljavinom. Umeren do jak jugoistočni vetar koji duva u većem delu Vojvodine, počeće da slabi već u narednim satima.

U četvrtak će na području Vojvodine preovladavati promenljivo oblačno i uglavnom suvo vreme. Temperature će biti nešto niže u odnosu na danas, ali još uvek će biti veoma toplo. Jutarnje temperature kretaće se između 20 i 24°C (tropska noć), a maksimalne dnevne biće u intervalu od 30°C na severu do 35°C na jugoistoku pokrajine. U večernjim časovima očekuje se lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom, uglavnom na jugu Banata. Duvaće slab do umeren vetar, promenljivog smera, uglavnom severozapadni.

Lokalne nestabilnosti tokom četvrtka (WRF)

Usled povišene koncentracije peska iz Afrike u atmosferi, tokom današnje večeri i četvrtka, padaće „prljava“ kiša, što se naročito lako primeti na automobilima koji dobiju žute „flekice“ od kapi kiše. Od petka se očekuje smanjenje koncentracije peska, pa tako i kiša više neće biti „prljava“ (žuta).

Prijatnije i nestabilno u petak i za vikend

U petak i u danima vikenda bićemo pod uticajem ciklona, posle dužeg vremena. Ovaj ciklon će se sporo premeštati sa severnog, preko središnjeg Jadrana ka jugu. Tako će ovaj ciklon na vreme u našoj zemlji uticati ukupno 4 dana, od petka do ponedeljka. Postepena stabilizacija vremena očekuje se od utorka, 20. jula.

Tokom petka, subote, i nedelje, preovladavaće promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima. U petak će praktično tokom celog dana postojati mogućnost za lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom, a naročito u kasnim poslepodnevnim i večernjim časovima, kada govorimo o Vojvodini. Postojaće i manja verovatnoća za pojavu vremenskih nepogoda, pre svega u obliku obilnije kiše za kratko vreme, a manja verovatnoća važiće i za pojavu olujnog vetra i grada.

U petak će se jutarnje temperature kretati između 18 i 20°C, a maksimalne dnevne od 28 do 31°C. Duvaće slab do umeren istočni i severoistočni vetar. U danima vikenda maksimalne temperature kretaće se oko 30°C.

Detaljniju prognozu za dane vikenda i ponedeljak, donosimo vam u petak.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!