Danas i do 26°C, od sutra znatno hladnije uz prolaznu kišu i moguć mraz u sredu

Danas do kraja dana zadržava se promenljivo oblačno, ali suvo i toplo vreme. Maksimalne temperature kretaće se između 24 i 26°C. U drugom delu noći će međutim uslediti promena vremena uz kišu, pojačan severozapadni vetar, a uslediće i osetniji pad temperatura. U sredu će postojati rizik za pojavu slabog jutarnjeg mraza.

U drugom delu noći ka utorku i ujutru očekuje nas kiša, a postojaće i manja verovatnoća za pojavu pljuskova sa grmljavinom. U utorak tokom većeg dela dana zadržava se pretežno do potpuno oblačno vreme, u prvom delu dana još povremeno sa kišom. U drugom delu dana biće suvo, a uveče i u noći ka sredi treba očekivati delimično do potpuno razvedravanje.

Prema našim očekivanjima treba računati na 4 do 8mm vodenog taloga u proseku. To će tek malo popraviti situaciju sa aktuelnim deficitom padavina. Duvaće umeren, u prvom delu dana na udare jak severozapadni vetar. Noćni sati ka utorku biće praktično topliji od sredine dana. Tako će se ujutru temperature kretati između 5 i 7°C, a sredinom dana između 7 i 9°C, a najhladniji deo utorka biće večernji sati.

U sredu i četvrtak moguć slab mraz, danju dosta sunca

Obzirom na delimično do potpuno razvedravanje u noći ka sredi, u sredu ujutru postojaće mogućnost za pojavu jutarnjeg mraza. Prema aktuelnoj prognozi jutarnje temperature kretaće se između -2 i 1°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 13 do 15°C. Očekuje nas pretežno sunčano vreme, uz slab do umeren severozapadni vetar.

Minimalne temperature u sredu (ICON)

U četvrtak bez bitnije promene, pretežno sunčano, uz slab vetar južnih smerova. Jutarnje temperature prema današnjim očekivanjima kretaće se između -1 i 2°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 18 do 20°C. Dok će jutarnje temperature praktično biti malo ispod normale, maksimalne dnevne će tako biti malo iznad. Imaćemo poprilično veliku amplitudu.

U petak i do 25°C

Uz zadržavanje pretežno sunčanog vremena tokom većeg dela dana, nakon jutarnjih temperatura između 4 i 7°C, dnevne temperature će u petak dostizati ponegde i celih 25°C, pa će tako vremenske prilike možda više podsećati na maj mesec.

U petak i do 25 stepeni (ICON)

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!