Danas i do 26°C, od sutra znatno hladnije uz prolaznu kišu i moguć mraz u sredu

Danas do kraja dana zadržava se promenljivo oblačno, ali suvo i toplo vreme. Maksimalne temperature kretaće se između 24 i 26°C. U drugom delu noći će međutim uslediti promena vremena uz kišu, pojačan severozapadni vetar, a uslediće i osetniji pad temperatura. U sredu će postojati rizik za pojavu slabog jutarnjeg mraza.

U drugom delu noći ka utorku i ujutru očekuje nas kiša, a postojaće i manja verovatnoća za pojavu pljuskova sa grmljavinom. U utorak tokom većeg dela dana zadržava se pretežno do potpuno oblačno vreme, u prvom delu dana još povremeno sa kišom. U drugom delu dana biće suvo, a uveče i u noći ka sredi treba očekivati delimično do potpuno razvedravanje.

Prema našim očekivanjima treba računati na 4 do 8mm vodenog taloga u proseku. To će tek malo popraviti situaciju sa aktuelnim deficitom padavina. Duvaće umeren, u prvom delu dana na udare jak severozapadni vetar. Noćni sati ka utorku biće praktično topliji od sredine dana. Tako će se ujutru temperature kretati između 5 i 7°C, a sredinom dana između 7 i 9°C, a najhladniji deo utorka biće večernji sati.

U sredu i četvrtak moguć slab mraz, danju dosta sunca

Obzirom na delimično do potpuno razvedravanje u noći ka sredi, u sredu ujutru postojaće mogućnost za pojavu jutarnjeg mraza. Prema aktuelnoj prognozi jutarnje temperature kretaće se između -2 i 1°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 13 do 15°C. Očekuje nas pretežno sunčano vreme, uz slab do umeren severozapadni vetar.

Minimalne temperature u sredu (ICON)

U četvrtak bez bitnije promene, pretežno sunčano, uz slab vetar južnih smerova. Jutarnje temperature prema današnjim očekivanjima kretaće se između -1 i 2°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 18 do 20°C. Dok će jutarnje temperature praktično biti malo ispod normale, maksimalne dnevne će tako biti malo iznad. Imaćemo poprilično veliku amplitudu.

U petak i do 25°C

Uz zadržavanje pretežno sunčanog vremena tokom većeg dela dana, nakon jutarnjih temperatura između 4 i 7°C, dnevne temperature će u petak dostizati ponegde i celih 25°C, pa će tako vremenske prilike možda više podsećati na maj mesec.

U petak i do 25 stepeni (ICON)

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 544

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *