Da li je istina da ledeni Armagedon stiže u Srbiju? Evo kakvo vreme nas čeka do kraja sedmice!

U utorak će u Vojvodini preovladavati malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima. Jutro će biti prohladno, ali bez mraza, dok će danju biti neobično toplo za ovo doba godine. U sredu se očekuje kiša uz prodor hladnijeg vazduha na naše područje, nakon čega su u četvrtak i petak mogući slabi jutarnji mrazevi. Nema govora o nikakvom ledenom armagedonu – kako su neki mediji objavili, već se radi o uobičajenom martovskom prodoru hladnog vazduha.

U utorak će biti vetrovito, uz umeren i jak južni i jugoistočni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 4 i 7°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 17 do čak 20°C.

Već u drugom delu noći ka sredi i u sredu ujutru, na zapadu Vojvodine očekuje se kiša mestimično. Dalje tokom dana jača oblačnost sa padavinama proširiće se i na ostale predele pokrajine uz povremenu kišu, a u proseku se očekuje 10-15mm vodenog taloga, lokalno i više. Obzirom na izražen dotok hladnoće tokom dana, maksimalne temperature će biti zabeležene pre podne, a minimalne kasno uveče. Minimalne temperature kretaće se između 2 i 3°C, a maksimalne dnevne od 7 do 9°C. U večernjim časovima, pri prestanku padavina, uz kišu je moguća i po koja pahulja snega, odnosno susnežica! Duvaće umeren do jak severni i severozapadni vetar.

Vreme na Fruškoj Gori naredna 3 dana – biće i pahulja u sredu

U četvrtak ujutru se očekuje delimično do potpuno razvedravanje, najpre na severu i zapadu, što će u ovom delu pokrajine stvoriti uslove za pojavu slabog jutarnjeg mraza. Dalje tokom dana preovladavaće malo do umereno oblačno vreme, uz duže sunčane intervale, a najviše oblaka biće u Banatu. Jutarnje temperature kretaće se između -1 i 2°C, a maksimalne dnevne od 8 do 10°C. Duvaće umeren vetar severnih smerova.

Temperature će tek 2-3 dana biti ispod proseka sa fokusom na četvrtak (ECMWF) – tropicaltidbits.com
Zabeleće se samo brdsko-planinski predeli (Swiss HD model – meteologix.com)

U petak vreme bez bitnije promene, malo do umereno oblačno, uz duže sunčane intervale. Nakon hladnog jutra uz čestu pojavu jutarnjeg mraza, dnevne temperature biće u manjem porastu. Duvaće slab do umeren vetar promenljivog smera, uglavnom jugoistočni. Jutarnje temperature kretaće se između -3 i 0°C, a maksimalne dnevne od 10 do 12°C.

U danima vikenda, 18 i 19. marta treba očekivati malo do umereno oblačno, i postepeno sve toplije vreme uz duže sunčane intervale. Dnevne temperature će biti oko 15°C, bez bojazni od pojave jutarnjeg mraza.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 610

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *