Cela sedmica u znaku pravog proleća, od četvrtka preko 20°C

U narednih 7 dana, a tako i do kraja aktuelne sedmice, naše područje biće pod uticajem anticiklona koji će obezbeđivati stabilno i suvo vreme. Promena vremena moguća je početkom ili sredinom naredne sedmice. Pojačan vetar očekuje se još sutra u prvom delu dana, i kratkotrajno u petak. Temperature će biti u daljem laganom porastu, pa će živa u termometrima od četvrtka prelaziti 20°C.

Sinoptička situacija u sredu (GFS)

U utorak će u prvom delu dana duvati umeren, na udare ponegde jak jugoistočni vetar. Od sredine dana vetar će biti u slabljenju. Jutarnje temperature kretaće se između 3 i 5°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 16 do 18°C.

U sredu i četvrtak zadržava se stabilno, sunčano i prijatno toplo vreme. Temperature će u sredu još biti u granicama normale, a u četvrtak malo iznad normale za ovo doba godine. Svakako, za više detalja posetite stranicu naše trodnevne prognoze vremena za Vojvodinu i Beograd.

Maksimalne temperature u regionu u četvrtak (GFS)

U petak u prvom delu dana pretežno sunčano, a u drugom delu dana malo do umereno oblačno, i svakako suvo vreme. Duvaće umeren severni i severozapadni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 5 i 8°C, a maksimalne dnevne od 21 do 23°C.

U nedelju i do 25°C?

Nakon što se u subotu temperature neće bitnije menjati u odnosu na petak, i uz malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, drugog dana vikenda 12. aprila moglo bi biti još malo toplije, pa bi maksimalna dnevna temperatura ponegde dostigla i 25°C.

Može se reći da postoje i “stidljivi” nagoveštaji za pojavu poslepodnevnih pljuskova sa grmljavinom drugog dana vikenda, ali naravno (pre)rano je govoriti o tome.

Više informacija o vremenskim prilikama za vikend u narednim danima.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 627

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *