Cela sedmica u znaku pravog proleća, od četvrtka preko 20°C

U narednih 7 dana, a tako i do kraja aktuelne sedmice, naše područje biće pod uticajem anticiklona koji će obezbeđivati stabilno i suvo vreme. Promena vremena moguća je početkom ili sredinom naredne sedmice. Pojačan vetar očekuje se još sutra u prvom delu dana, i kratkotrajno u petak. Temperature će biti u daljem laganom porastu, pa će živa u termometrima od četvrtka prelaziti 20°C.

Sinoptička situacija u sredu (GFS)

U utorak će u prvom delu dana duvati umeren, na udare ponegde jak jugoistočni vetar. Od sredine dana vetar će biti u slabljenju. Jutarnje temperature kretaće se između 3 i 5°C, a maksimalne dnevne biće u intervalu od 16 do 18°C.

U sredu i četvrtak zadržava se stabilno, sunčano i prijatno toplo vreme. Temperature će u sredu još biti u granicama normale, a u četvrtak malo iznad normale za ovo doba godine. Svakako, za više detalja posetite stranicu naše trodnevne prognoze vremena za Vojvodinu i Beograd.

Maksimalne temperature u regionu u četvrtak (GFS)

U petak u prvom delu dana pretežno sunčano, a u drugom delu dana malo do umereno oblačno, i svakako suvo vreme. Duvaće umeren severni i severozapadni vetar. Jutarnje temperature kretaće se između 5 i 8°C, a maksimalne dnevne od 21 do 23°C.

U nedelju i do 25°C?

Nakon što se u subotu temperature neće bitnije menjati u odnosu na petak, i uz malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, drugog dana vikenda 12. aprila moglo bi biti još malo toplije, pa bi maksimalna dnevna temperatura ponegde dostigla i 25°C.

Može se reći da postoje i „stidljivi“ nagoveštaji za pojavu poslepodnevnih pljuskova sa grmljavinom drugog dana vikenda, ali naravno (pre)rano je govoriti o tome.

Više informacija o vremenskim prilikama za vikend u narednim danima.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!