Večeras pljuskovi i vetar, stabilizacija od petka, hoće li biti novih vrućina?

Slojasta oblačnost sa konvektivnim jezgrima do 50dBZ-a premešta se sa zapada i jugozapada Vojvodine dalje na istok i severoistok. Umerena do jaka kiša glavna je karakteristika ovog oblačnog sistema, uz sporadičnu grmljavinu i jak vetar pri nailasku oblačnosti. Ređi pljuskovi očekuju se još sutra, dok od petka sledi potpuna stabilizacija, i postepen porast temperatura.

Oblačnost koja je u Vojvodinu stigla iz susedne Hrvatske uslovljava umerenu do jaku kišu, a u svom prednjem delu i pojavu pljuskova i jakog vetra. Ovaj oblačni sistem u narednim satima premeštaće se dalje prema istoku i severoistoku Vojvodine.

Radarska slika DHMZ.hr – 21:30

U četvrtak i petak očekuje nas promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, koji će biti duži tokom petka kada će i dnevne temperature biti u laganom porastu. U četvrtak još uvek može biti kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom (bez vremenskih nepogoda), sa većom verovatnoćom u prvom delu dana. U petak će u jutarnjim časovima biti uslova za maglu i nisku oblačnost, nakon čega će tokom dana biti dosta Sunca.

Dobra vest je da nas očekuju svežija jutra, što će pomoći da se rashlade domovi koji su se poprilično zagrejali tokom prethodnog tropskog talasa. U četvrtak će se jutarnje temperature kretati uglavnom između 14 i 16°C, a maksimalne dnevne od 24 do 26°C. Duvaće umeren severozapadni vetar. U petak će jutro biti još svežije, uz minimume između 13 i 15°C, a maksimalne dnevne od 26 do 28°C. Duvaće slab do umeren vetar promenljivog smera.

Od 3. septembra ponovo preko 30°C

U danima vikenda preovladavaće pretežno sunčano i postepeno sve toplije vreme. Jutra će biti još uvek izuzetno prijatna, dok će se dnevne temperature u subotu kretati oko 30°C, a u nedelju i malo preko 30°C. Već u ponedeljak 4. septembra trebalo bi da usledi novo osveženje, koje bi spustilo maksimalne temperature na ispod 30 stepeni Celzijusa, uz umeren i jak severoistočni vetar. Više detalja o tome pisaćemo verovatno u subotu.

Itekako ćemo i u septembru imati dana sa temperaturama iznad 30°C, dok bi trebalo da smo sa temperaturama iznad 35°C za ovu godinu završili. Obzirom na razilaženja u numeričkom materijalu rano je govoriti o razvoju vremena naredne sedmice, a jedino je izvesno da nas početkom septembra očekuju 3-4 stabilna dana, uz letnje temperature, bez vrućina.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 571

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *