Podnošljive letnje temperature još (samo) sutra, od nedelje sve vrelije, a ponovo stiže i prašina iz Sahare

Još samo u subotu očekuju nas uobičajene letnje temperature za naše područje, uz maksimume do 32°C. Već u nedelju merićemo 34°C, ponegde nije isključeno ni celih 35°C, a sredinom naredne sedmice temperature će kao od šale prelaziti 35°C! Sporadičnih pljuskova sa grmljavinom koji bi na kratko mogli da osveže (ili samo da podignu nivo sparine?) moglo bi biti od utorka 9. jula (eventualno ponedeljka uveče), ali ni to nije sasvim izvesno.

Počevši od nedelje u drugom delu dana, ali i početkom i sredinom naredne sedmice nebo će biti povremeno zamućeno usled prisustva peska i prašine iz Sahare koji će stići do naših krajeva preko Mediterana.

Narednih dana često će duvati i slab do umeren jugoistočni vetar, topla varijanta košave, što će doprineti da i noći budu toplije. Tako nas već ponegde u nedelju ujutru (7. jul), a od ponedeljka i u svim krajevima Vojvodine očekuje i pojava tropskih noći, odnosno minimalne temperature biće malo iznad 20°C.

U danima vikenda i početkom naredne sedmice preovladavaće pretežno sunčano vreme, bez bilo kakve šanse za padavine, čak i one lokalnog karaktera. Prve (i ređe) nestabilnosti mogu se javiti u ponedeljak uveče, a to će biti slučaj i tokom utorka i srede, međutim šanse su za sada male, i pojava tih pljuskova bila bi vrlo izolovana.

Već u ponedeljak i utorak očekuju nas maksimalne temperature između 35 i 37°C, dok se sredinom i krajem naredne sedmice mogu očekivati još više temperature, i do 39°C tokom četvrtka i petka (11-12. jul), no to je već tema za sebe kojoj ćemo posvetiti posebnu pažnju u sledećem pisanju.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 631

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *