Nakon mraza u petak i subotu sledi period pravih prolećnih temperatura!

Više detalja o vremenu do kraja nedelje pisali smo u našoj današnjoj trodnevnoj prognozi vremena, pa se ovde nećemo ponavljati. Ukratko, očekuju se duži sunčani intervali, uz pojavu slabog i umerenog jutarnjeg mraza, koji će svakako biti izraženiji prvog dana – u petak. U narednom periodu sledi postepen porast temperatura, dosta sunčanih intervala, a od nelje neće biti uslova ni za pojavu jutarnjeg mraza. U pojedinim danima naredne sedmice možemo imati maksimalne temperature malo iznad 20°C.

U petak će duvati slab, ređe umeren, istočni i severoistočni vetar. Prvog dana vikenda duvaće slab do umeren jugoistočni vetar.

U nedelju će duvati umeren jugoistočni vetar uz dalji porast temperatura, te će se živa u termometrima u najtoplijem delu dana kretati između 15 i 17°C. Takve temperature imali smo tokom više dana i u februaru, uglavnom oko 20. februara, a zatim ponovo krajem prve dekade marta, kao i u utorak pred početak aktuelnog zahlađenja. Tada je na severozapadu Vojvodine mereno i do 22°C.

Maksimalne temperature u pojedinim danima će prelaziti 20°C ECMWF model (Source: meteologix.com)

Tokom većeg dela naredne sedmice treba očekivati malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima. Ipak, u pojedinim danima biće promenljivo, uz uslove za poslepodnevne pljuskove. To posebno važi za utorak i sredu, i zatim ponovo za sam kraj naredne sedmice. Temperature će biti prave prolećne, jutarnje uglavnom od 5 do 9°C, a maksimalne dnevne od 18 do 21°C. U drugom delu sledeće sedmice, naročito oko 24. marta, maksimalne temperature bi mogle lagano prelaziti 20°C, odnosno kretati se čak do 24°C.

Naravno, za više detalja i eventualne promene pratite naše naredne prognoze. Period temperatura iznad proseka u svakom slučaju je na pragu.

Podrži rad VojvodinaMeteo

VojvodinaMeteo je nezavisan i samofinansirajući projekat sa ciljem da stanovnicima Vojvodine, a i šire, obezbedi precizne i objektivne prognoze vremena, kao i meterološke izveštaje. U planu je dalji razvoj projekta, poput lansiranja Android i iOS aplikacije, kreiranje novih prognostičkih mapa numeričkih modela, kao i interaktivna mapa sa prikazom aktuelnih podataka i radarske slike. Za sve ovo potrebno je nečije uloženo vreme i finansijska sredstva. Ukoliko ne želite da se oslanjate na senzacionalističke naslove medija, već na objektivno izveštavanje, i dalje ulaganje u infrastrukturu (postavljanje stanica i kamera na primer), izaberite jedan od načina da nas podržite!

Pridruži nam se na Viberu

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridruži nam se na Telegramu

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).




Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se amaterski kao naukom bavim duže od 15 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i dinamičku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem.

Dipl. ing. menadžmenta Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 605

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *