Ujutru slab mraz, u četvrtak jače naoblačenje sa kišom i jakim, ponegde olujnim vetrom

Tokom predstojeće noći i jutra očekuju se temperature između -3 i 1°C, tako da se u većem delu Vojvodine očekuje pojava slabog mraza. U četvrtak se očekuje naoblačenje sa kišom, bez snežnih padavina, čak ni u višim delovima pokrajine.

SREDA:

U prvom delu i sredinom dana biće malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima. Ujutru se očekuje pojava slabog mraza. Kasno poslepodne i uveče očekuje se jače naoblačenje, a mestimično se u večernjim časovima očekuje i slaba kiša – naročito na zapadu i severu pokrajine. Tokom dana će duvati slab do umeren južni i jugozapadni vetar, uveče jugoistočni u pojačanju. U košavskom području uveče i tokom noći ka četvrtku očekuje se umeren do jak jugoistočni vetar.

Minimalne temperature biće u intervalu od -3 i 1°C, a maksimalne dnevne od 8 do 10°C.

ČETVRTAK:

U četvrtak se očekuje pretežno do potpuno oblačno vreme, povremeno sa kišom. Tačna količina padavina koju treba očekivati još uvek varira u proračunima numeričkih modela, ali bi veći deo pokrajine mogao dobiti između 10 i 15mm vodenog taloga. U četvrtak preko Vojvodine prelazi centar ciklona, što će usled gustine izobara, odnosno veće razlike u vazdušnom pritisku na manjem području izazivati jak i olujni vetar.

U četvrtak će u prvom delu dana duvati jak jugoistočni vetar u većem delu Vojvodine, dok će u Banatu udari vetra biti i olujne jačine, a na jugu Banata čak i orkanski. Stanovnici Banata svakako trebaju biti na oprezu, a naročito oni u južnom delu ovog regiona.
VojvodinaMeteo ARW model- olujni udari vetra u četvrtak pre podne
VojvodinaMeteo ARW model- olujni udari vetra u četvrtak pre podne

Vetar će oslabiti sredinom dana i poslepodne, kada i smer bude okrenuo na zapadni i severozapadni.

Jutarnje temperature kretaće se između 4 i 7°C, a maksimalne dnevne od 7 do 11°C.

PETAK:

Pretežno do potpuno oblačno vreme, prohladno i uglavnom suvo. Ujutru je još ponegde moguća slaba kiša, a potom bi u nastavku dana većinom bilo suvo, sve do večernjih časova. Duvaće slab do umeren severni i severoistočni vetar.

Minimalne temperature između 0 i 2°C, a maksimalne dnevne od 4 do 7 stepeni Celzijusa.

Prijavi se na obaveštenja klikom na taster ispod, i nikad ne propuštaj naše najave vremena i druge objave! :)

1 komentar
  1. Ivana kaže

    Divno, sve je lepo objasnjeno!

Tvoj komentar

Email adresa neće biti javno vidljiva!