Prognoza do 26. novembra: Naredni topliji dani predznak su promene vremena u drugom delu vikenda

Naredne dane obeležiće toplije vreme koje će potrajati zasigurno do drugog dana vikenda. Očekuje se i dosta sunčanih intervala, naročito sutra, dok u petak i subotu postoji (za sada manja) verovatnoća za pojavu magle i niske oblačnosti koji bi se zadržavali i tokom prepodneva. Kraj toplijem periodu dolazi u nedelju, kada nam stiže promena vremena sa kišom, pojačanim vetrom i padom temperatura.

ČETVRTAK:

Malo do umereno oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima i relativno toplo za ovo doba godine. Duvaće slab do umeren južni i jugozapadni vetar.

T2m - četvrtak 23. novembar u 14h
T2m – četvrtak 23. novembar u 14h

Minimalne temperature kretaće se između 3 i 6°C, a maksimalne dnevne od 14 do 17°C.

PETAK:

Promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Više sunca treba očekivati sredinom i u drugom delu dana, dok je u jutarnjim i prepodnevnim časovima ponegde moguća pojava sumaglice ili čak magle. Eventualna pojava smanjene vidljivosti i njeno duže zadržavanje, moglo bi uticati na temperaturu kasnije tokom dana. Vetar slab, zapadni i severozapadni.

Naš numerički model WRF-ARW jedini za sada sugeriše na moguću pojavu smanjene vidljivosti tokom petka i subote. Pratićemo situaciju i u skladu sa tim najaviti eventualnu pojavu smanjene vidljivosti.

Jutarnje temperature biće u intervalu od 4 do 7°C, a maksimalne dnevne od 14 do 17°C – kao i prethodnog dana, u slučaju dužeg zadržavanja magle značajno niže.

SUBOTA:

Promenljivo oblačno sa intervalima sunčanog vremena. Kao i prethodnog dana, ujutru i pre podne postojaće mogućnost za uslove smanjene vidljivosti – pojavu sumaglice ili čak magle.

OPREZ: U slučaju pojave magle odnosno smanjene vidljivosti (<1km) potrebno je više opreza u saobraćaju. Brzinu prilagodite uslovima na putu. Hroničnim bolesnicima, poput kardiovaskularnik bolesnika ili astmatičara ne preporučuje se duže izlaganje magli.

Minimalne temperature biće u intervalu od 2 do 6°C, a maksimalne dnevne od 14 do 16°C, u slučaju magle nekoliko stepeni niže.

PROMENA U NEDELJU:

Drugog dana vikenda očekuje se hladni front koji će verovatno u oblasti Đenovskog zaliva usloviti sekundardnu ciklogenezu. Taj ciklon brzo bi se premeštao prema jugoistoku i vrlo kratko uticao na vreme kod nas.

Sinoptička situacija (GFS) - nedelja 26. nov 12UTC
Sinoptička situacija (GFS) – nedelja 26. nov 12UTC

U nedelju u drugom delu dana i u ponedeljak mestimično se očekuje kiša, a uslediće i pad temperatura uz pojačan vetar. Postoji mogućnost da snežna granica bude dosta nisko, čak i ispod 500mnv, pa bi Fruška Gora i Vršačke planine mogle da se zabele. Više detalja o ovoj promeni u petak i subotu.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 536

2 komentara

    • Još uvek je rano za neku tačniju prognozu za pomenuti period. Trenutno, šanse su vrlo male za sneg u nizijama, zapravo su i pomenuti nešto viši predeli Vojvodine (Fruška Gora i Vršačke planine) još uvek pod znakom pitanja, i to će se detaljnije znati u subotu.

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *