Jutros mraz u čitavoj Vojvodini, u Vršcu minimalnih -6.5°C

Jutros je slab do umeren mraz zabeležen u gotovo čitavoj pokrajini. Najniža temperatura je izmerena u Vršcu, minimalnih -6.5°C što je čak jak mraz, ali je interesantan podatak da je ta temperatura zabeležena oko ponoći, da bi tamo temperatura tokom noći postepeno rasla, pre svega zbog slabog jugoistočnog vetra koji je počeo da duva.

Minimalne temperature 29. novembar:

Vršac -6.5°C
Beograd/Surčin -4.1°C
Banatski Karlovac -2.4°C
Kikinda -2.0°C
Sremska Mitrovica -1.6°C
Sombor -1.5°C
Zrenjanin -1.4°C
Novi Sad -1.3°C
Palić -0.6°C
Beograd -0.5°C

Nakon Vršca, najhladnije je bilo u neposrednoj okolini Beograda, na Surčinu, a potom slede Banatski Karlovac i Kikinda. Nije teško zaključiti da je jutros upravo Banat bio najhladniji deo Vojvodine.

Izlazak sunca u okolini Inđije i mraz (Foto: Raša Radoslav Pajić)
Izlazak sunca u okolini Inđije i mraz (Foto: Raša Radoslav Pajić)
Izlazak sunca u Senti
Izlazak sunca u Senti (Foto: Magdolna Kuprešanin)

U narednim danima, barem do nedelje ujutru, ne treba očekivati pojavu mraza, obzirom da će biti znatno više oblaka i povremenih padavina u narednim danima. Večeras, tokom naredne noći i sutra u prvom delu dana duvaće jak, u Banatu ponegde i olujni, a na jugu Banata i orkanski jugoistočni vetar – više detalja u sinoćnoj objavi.

Pridružite se našem Viber kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Viberu i Telegramu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).

Pridružite se našem Telegram kanalu i budite uvek korak ispred svih sa najnovijim informacijama kada su vremenske (ne)prilike u Vojvodini u pitanju, a i šire. Nove prognoze vremena i obaveštenja uvek prvo plasiramo na Telegramu i Viberu, a tek onda na društvene mreže. Budite deo aktivne zajednice, priključite se klikom na link iznad (nije reč o grupi).
Podeli tačne informacije:
Jovan Čabrilo
Jovan Čabrilo

Osnivač i glavni urednik portala VojvodinaMeteo. Meteorologijom se bavi duže od 10 godina, sa posebnim osvrtom na sinoptičku i radarsku meteorologiju. Strastveni ljubitelj oluja i lovac na iste, volim prirodu i da putujem. Apsolvent na studijama Informacionih tehnologija. Datum i mesto rođenja: 26.12.1993. ; Zrenjanin

Objave: 538

Komentar:

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *